Kalkkimaalispray - Salmon 120 - Marabu ChalkyChic - 400 ml

Tuote on poistunut valikoimasta
Kalkkimaalispray - Salmon 120 - Marabu ChalkyChic - 400 ml
Kalkkimaalispray - Salmon 120 - Marabu ChalkyChic - 400 ml Kalkkimaalispray - Salmon 120 - Marabu ChalkyChic - 400 ml
12,99 €
Sisältää alv. 24 %
Poistunut valikoimasta, mutta mahdollisesti saatavilla. Laita viestiä suvi(at)monimari.fi

Kalkkimaalispray on liitumaisen matta. Spraymaalilla on erittäin kätevä maalata esimerkiksi koreja tai pieniä esineitä, joiden maalaaminen siveltimellä olisi erittäin hankalaa. Tämän värin löydät myös tuubista.


Kalkkimaalispraylla voit maalata esimerkiksi:

  • Puuta
  • Paperimassaa
  • Pahvia
  • Koriste-esineitä
  • Lasia 
  • Metallia
  • MDF-levyä

Vain mielikuvituksesi on rajana maalauskohteen valinnassa.


Kalkkimaalisprayn etuja:

  • Kätevä spraypullo

  • Peittävä ja erittäin nopeasti kuivuva
  • Pientenkin esineiden maalaus onnistuu vaivatta

Kalkkimaali kuivuu kauniin liitumaisen himmeäksi. Voit viimeistellä kalkkimaalin pinnan uniikiksi hiomalla sekä vahoilla. Väritön vaha on suosituin valinta kalkkimaalin päälle. 

Kalkkimaalattavan pinnan esikäsittely ei ole pakollista, mutta pinnan karhennus esimerkiksi maalipesulla tai kevyesti hioen parantaa maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä. Kalkkimaali sopii parhaiten kuivien sisätilojen sisustusmaaliksi. Ulos tulevat esineet sekä kovalle kulutukselle alttiit pinnat on hyvä lakata.


Kalkkimaalin vahaus, lakkaus, pohjamaalaus ja koristelu

Väritön vaha antaa kalkkimaalille samettimaisen ja suojaavan pinnan. Kalkkimaalattua pintaa voi myös patinoida sekä korostaa värillisillä vahoilla. Helmiäsvahoilla saat pintaan lumoavaa hohdetta. Värilliset vahat on hyvä levittää värittömän vahan kuivuttua. Värittömällä vahalla voit myös ”kumittaa” värillisiä vahoja. Voit myös sekoittaa värittömään vahaan kalkkimaalia ja luoda uusia vahasävyjä.

Kalkkimaalin kulutuksen- ja liankestoa lisäät vahalla sekä lakalla. Kovalle kulutukselle joutuville pinnoille sopii paremmin lakkaus. Matan lakan voi lopuksi myös vahata. 

Kalkkimaalatessa vaaleilla väreillä käsittelemätöntä mäntyä, tammea tai petsattuja kalusteita, voi kalkkimaaliin tulla värjäytymiä puun happojen vuoksi. Värjäytymien estoon voit käyttää White Stain Blocker -pohjamaalia tai Primer&Sealer -pohjustusainetta.

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella sabluunoiden, leimasimien ja siirtokuvien avulla.


Riittoisuus

Yhdellä spraypullolla maalaa noin kahden neliön alan.


Nippelitietoa kalkkimaalista (liitumaalista)

Kalkkimaalin (Chalk Paint) nimi on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumaali. Kalkkimaali nimitys on kuitenkin jäänyt väärästä suomennoksesta huolimatta elämään. Liitumaali sekoitetaan helposti myös oikeaan kalkkimaalin, jota käytetäään esimerkiksi kellareiden sekä navetan seinien maalaukseen. Oikea maatilan kalkkimaali ei sovellu sisustusmaalaukseen.


Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.