Williamin köynnös -tapetti punainen, Pihlgren ja Ritola

Pihlgren ja Ritola Oy
Williamin köynnös -tapetti punainen, Pihlgren ja Ritola
Williamin köynnös -tapetti punainen, Pihlgren ja Ritola
128,99 €
Sisältää alv. 24 %
ILMAINEN TOIMITUS YLI 25 € TILAUKSEEN, 19.7. asti. | Ilmainen toimitus yli 100 euron tilaukseen | Toimituskulut 6,99 € | Toimitusaika 1 - 3 arkipäivää

Tapettia, miksi?

 • Persoonallinen
 • Yksilöllinen ja eläväinen pinta
 • Ajaton klassikko
 • Erittäin laadukas
 • Kotimainen

Käsityönä sekoitettavat liimavärit takaavat, että tuote on yksilöllinen sekä painojäljessä on aina pientä elävyyttä.


Mihin kaikkeen tapetti sopii?

 • Seinään
 • Kattoon
 • Oviin
 • Askarteluun
 • Päällystämiseen
 • Koristeluun
 • Tehosteeksi
 • Korttiaskarteluun
 • Paketointiin

Tapettia voi monipuolisesti käyttää kaikkeen muuhunkin kuin vain perinteisesti seinien tapetointiin. Esimerkiksi kaapin ovien tapetointiin tai tapetin voi laittaa myös ruokapöydän lasikannen alle suojaan. Tapettia voi käyttää myös vessan seinien piristämiseen tai jopa sisäkaton tapetointiin. Paperitapetti sopii kuiviin sisätiloihin ja vain mielikuvitus on rajana, että mikä on tapetointisi kohde. Lattiaa tosin ei kannata tapetoida, koska tapetti ei kestä kulutusta eikä kosteutta.


Kuinka paljon tarvitset tapettia?

Tarvittavaan määrään vaikuttaa ikkunoiden ja ovien määrä sekä minkälainen on tapetin kuviokohdistus.

 1. Mittaa ensin seinän leveys.
 2. Laske tarvittava tapettivuotien määrä. Seinän leveys jaetaan vuodan leveydellä 0,53 m. Esimerkiksi 6 metriä leveän seinän mitta jaetaan tapetin leveydellä 0,53 metriä, jolloin tulos on 11,32 metriä. Pyöristä tulos ylöspäin ja saat summaksi 12. Tarvitset tällöin 12 tapettivuotaa.
 3. Mittaa seuraavaksi seinän korkeus.
 4. Laske tarvittavien tapettirullien määrä. Kuviokohdistettavan tapetin ollessa kyseessä, saat yhdestä tapettirullasta 3 vuotaa. Tapettivuotien tarve esimerkissä on 12 kpl. 12 jaetaan 3 ja tulokseksi saadaan 4. Tarvitset tapetointia varten 4 rullaa tapettia.
 5. Ylimääräinen rulla ei ole koskaan pahitteeksi, jos tapetoinnissa meneekin jokin pieleen. Ylimääräiset tapetinpalat voi käyttää vaikka jouluna lahjojen paketointiin.

Tapetointiohjeet

Seinän kunnolliset pohjatyöt sekä reikien tasoitus ovat onnistuneen tapetoinnin salaisuus. Tapetti on hyvä asentaa tasaiselle, kuivalle sekä puhtaalle alustalle.

Tapettirullien saapuessa luoksesi on ensin hyvä tarkistaa, että kaikissa rullissa on sama painosnumero. Painosnumeroiden tarkistaminen on tärkeää, koska eri painoserien värisävyt saattavat hieman vaihdella.

Liisteriksi paperitapetille sopii parhaiten Pihlgren ja Ritolan valmistama oma liisteri, mutta muutkin paperitapettiliisterit käyvät hyvin.

 1. Sekoita liisteri ohjeiden mukaan.
 2. Ensimmäinen vuota tapettia on hyvä saada suoraan, joten tee seinälle apuviiva. Apuviivan saa suoraan vatupassilla tai luotinarulla.
 3. Avaa tapettirulla kuviopuoli alaspäin pöydälle ja leikkaa haluttuun mittaan esimerkiksi tapettiveitsellä, saksilla tai mattoveitsellä. Merkitse tapetin yläreuna lyijykynällä, että kaikki vuodat tulevat oikeinpäin.
 4. Levitä liisteriä tasaisesti vuodan taustapuolelle ja anna vettyä vain 1-2 minuuttia. Tapetti repeää kosteana erittäin herkästi, joten käsittele hyvin varoen. Koneliisteröintiä ei suositella.
 5. Aseta tapetti seinälle ja aloita asennus yläreunasta. Harjaa tapetti paikalleen tapettiharjalla keskeltä reunoille suuntautuvin vedoin.
 6. Pyyhkäise heti ylimääräiset liisteriroiskeet tapetin kuviopuolelta hankaamatta.
 7. Mittaa ja leikkaa seuraava vuota kuviokohdistus huomioiden. Vuodat asetetaan puskusaumalla reunat tiiviisti vastakkain. Voit toki käyttää myös limisaumaa, jolloin vuodat asennetaan 1-2 millimetriä toistensa päälle.
 8. Tapetoi yksi vuota kerrallaan ja etene seinän loppuun asti kohdistaen kuviot ennen kiinnitystä.
 9. Leikkaa tapetin ylimenevät osat vasta tapetin kuivuttua, koska tapetti leikkautuu huonosti kosteana.
 10. Jos tapetti on kuivumisen jälkeen kiinnittynyt jostain reunasta huonosti, voit lisätä liisteriä vaikka pienellä siveltimellä.

Lisätiedot


Rullassa on tapettia 10.05 metriä, jonka leveys on 53 cm. Tasakohdistusväli 53 cm. Tapetin materiaalina on kotimainen valkoinen makulatuuripaperi. Väreinä käytetään liimavärejä. Painomenetelmänä toimii rotaatio. Valmistaja Pihlgren ja Ritola Oy, Toijala. 


Toimitusaika

Toimitusaika saattaa kuitenkin hieman vaihdella saatavuuden mukaan. Tapettimalleja valmistetaan vain yhdellä painokoneella aina pieni määrä kysynnän mukaan. Saatavuus kannattaa kiireellisissä tapauksissa varmistaa ennen tilausta.