Kalkkimaalispray - Ebony 175 - Marabu ChalkyChic - 400 ml

Tuote on poistunut valikoimasta
Kalkkimaalispray - Ebony 175 - Marabu ChalkyChic - 400 ml
Kalkkimaalispray - Ebony 175 - Marabu ChalkyChic - 400 ml Kalkkimaalispray - Ebony 175 - Marabu ChalkyChic - 400 ml
12,99 €
Sisältää alv. 24 %
Poistunut valikoimasta, mutta mahdollisesti saatavilla. Laita viestiä suvi(at)monimari.fi

Musta kalkkimaalispray on valkoisen ja harmaan kanssa suosituimpia värejä. Spraymaalilla on erittäin kätevä maalata esimerkiksi koreja tai pieniä esineitä, joiden maalaaminen siveltimellä olisi erittäin hankalaa.


Kalkkimaalispraylla voit maalata esimerkiksi:

  • Puuta
  • Paperimassaa
  • Pahvia
  • Koriste-esineitä
  • Lasia 
  • Metallia
  • MDF-levyä

Vain mielikuvituksesi on rajana maalauskohteen valinnassa.


Kalkkimaalisprayn etuja

  • Kätevä spraypullo
  • Peittävä ja erittäin nopeasti kuivuva

Kalkkimaali kuivuu kauniin liitumaisen himmeäksi. Voit viimeistellä kalkkimaalin pinnan uniikiksi hiomalla sekä vahoilla. 

Kalkkimaalattavan pinnan esikäsittely ei ole pakollista, mutta pinnan karhennus esimerkiksi maalipesulla tai kevyesti hioen parantaa maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä. Kalkkimaali sopii parhaiten kuivien sisätilojen sisustusmaaliksi. Ulos tulevat esineet sekä kovalle kulutukselle alttiit pinnat on hyvä lakata.


Kalkkimaalin vahaus, lakkaus, pohjamaalaus ja koristelu

Väritön vaha antaa kalkkimaalille samettimaisen ja suojaavan pinnan. Kalkkimaalattua pintaa voi myös patinoida sekä korostaa värillisillä vahoilla. Helmiäsvahoilla saat pintaan lumoavaa hohdetta. Värilliset vahat on hyvä levittää värittömän vahan kuivuttua. Värittömällä vahalla voit myös ”kumittaa” värillisiä vahoja. Voit myös sekoittaa värittömään vahaan kalkkimaalia ja luoda uusia vahasävyjä.

Kalkkimaalin kulutuksen- ja liankestoa lisäät vahalla sekä lakalla. Kovalle kulutukselle joutuville pinnoille sopii paremmin lakkaus. 

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella sabluunoiden, leimasimien ja siirtokuvien avulla.


Riittoisuus

Yhdellä spraypullolla maalaa noin kahden neliön alan.


Nippelitietoa kalkkimaalista (liitumaalista)

Kalkkimaalin (Chalk Paint) nimi on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumaali. Kalkkimaali nimitys on kuitenkin jäänyt väärästä suomennoksesta huolimatta elämään. Liitumaali sekoitetaan helposti myös oikeaan kalkkimaalin, jota käytetäään esimerkiksi kellareiden sekä navetan seinien maalaukseen. Oikea maatilan kalkkimaali ei sovellu sisustusmaalaukseen.


Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.