Kalkkimaalispray - Pastel yellow 112 - Marabu ChalkyChic - 400 ml

Kalkkimaalispray - Pastel yellow 112 - Marabu ChalkyChic - 400 ml
Kalkkimaalispray - Pastel yellow 112 - Marabu ChalkyChic - 400 ml Kalkkimaalispray - Pastel yellow 112 - Marabu ChalkyChic - 400 ml
12,99 €
Sisältää alv. 24.00 %
Tuote on loppunut, mutta sitä on tulossa lisää.
Varastossa 0 kpl
Toimituskulut 5,99 €/tilaus | Ilmainen toimitus yli 150 € tilaukseen | Toimitusaika 30 - 60 arkipäivää
Tuotenumero 1625168

Kalkkimaalispray on kauniin pastellinen ja liitumaisen matta. Spraymaalilla on erittäin kätevä maalata esimerkiksi koreja tai pieniä esineitä, joiden maalaaminen siveltimellä ei onnistu.


Kalkkimaalispraylla voit maalata esimerkiksi:

  • Puuta
  • Lasia
  • Metallia
  • MDF-kalustelevyä
  • Paperimassaa
  • Pahvia
  • Koriste-esineitä

Vain mielikuvituksesi on rajana maalauskohteen valinnassa.


Kalkkimaalisprayn etuja:

  • Kätevä spraypullo

  • Peittävä ja erittäin nopeasti kuivuva

Kalkkimaali kuivuu kauniin liitumaisen himmeäksi. Voit viimeistellä kalkkimaalin pinnan uniikiksi hiomalla sekä vahoilla. Väritön vaha on suosituin valinta kalkkimaalin päälle. 

Kalkkimaalattavan pinnan esikäsittely ei ole pakollista, mutta pinnan karhennus esimerkiksi maalipesulla tai kevyesti hioen parantaa maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä. Kalkkimaali sopii parhaiten kuivien sisätilojen sisustusmaaliksi. Ulos tulevat esineet sekä kovalle kulutukselle alttiit pinnat on hyvä lakata.


Kalkkimaalin vahaus, lakkaus, pohjamaalaus ja koristelu

Väritön vaha antaa kalkkimaalille samettimaisen ja suojaavan pinnan. Kalkkimaalattua pintaa voi myös patinoida sekä korostaa värillisillä vahoilla. Helmiäsvahoilla saat pintaan lumoavaa hohdetta. Värilliset vahat on hyvä levittää värittömän vahan kuivuttua. Värittömällä vahalla voit myös ”kumittaa” värillisiä vahoja. Voit myös sekoittaa värittömään vahaan kalkkimaalia ja luoda uusia vahasävyjä.

Kalkkimaalin kulutuksen- ja liankestoa lisäät vahalla sekä lakalla. Kovalle kulutukselle joutuville pinnoille sopii paremmin lakkaus. Matan lakan voi lopuksi myös vahata. 

Kalkkimaalatessa vaaleilla väreillä käsittelemätöntä mäntyä, tammea tai petsattuja kalusteita, voi kalkkimaaliin tulla värjäytymiä puun happojen vuoksi. Värjäytymien estoon voit käyttää White Stain Blocker -pohjamaalia tai Primer&Sealer -pohjustusainetta.

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella sabluunoiden, leimasimien ja siirtokuvien avulla.


Riittoisuus

Yhdellä spraypullolla maalaa noin kahden neliön alan.


Nippelitietoa kalkkimaalista (liitumaalista)

Kalkkimaalin (Chalk Paint) nimi on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumaali. Kalkkimaali nimitys on kuitenkin jäänyt väärästä suomennoksesta huolimatta elämään. Liitumaali sekoitetaan helposti myös oikeaan kalkkimaalin, jota käytetäään esimerkiksi kellareiden sekä navetan seinien maalaukseen. Oikea maatilan kalkkimaali ei sovellu sisustusmaalaukseen.


Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.