Kalkkimaali punainen - Annie Sloan Chalk Paint™ Emperor’s Silk

Annie Sloan
Kalkkimaali punainen - Annie Sloan Chalk Paint™ Emperor’s Silk
Kalkkimaali punainen - Annie Sloan Chalk Paint™ Emperor’s Silk Kalkkimaali punainen - Annie Sloan Chalk Paint™ Emperor’s Silk Kalkkimaali punainen - Annie Sloan Chalk Paint™ Emperor’s Silk Kalkkimaali punainen - Annie Sloan Chalk Paint™ Emperor’s Silk
9,99 €
Sisältää alv. 24 %
Varastossa 1 kpl
Ilmainen toimitus yli 100 euron tilaukseen | Toimituskulut 6,99 € | Toimitusaika 1 - 2 arkipäivää
Tuotenumero 9864522

Emperor's Silk on kirkkaan puhdas punainen Chalk Paint™ -kalkkimaalin sävy, joka muistuttaa takin silkkivuorta. Käytä punaista kaapin tai laatikon sisäosissa, jos haluat tuoda väriä tuunaukseen.

Kalkkimaali tekee maalaamisesta vaivatonta – unohda hankalat hiomiset ja pinnan esikäsittelyt. Kalkkimaalilla voit maalata suoraan puhtaalle pinnalle ja antaa luovuutesi kukoistaa.

Kalkkimaalia miksi?

Kalkkimaalilla maalatessa ei tarvita monimutkaisia pohjatöitä. Kalkkimaali on monipuolinen, peittävä ja nopeasti kauniin himmeäksi kuivuva vesipohjainen luonnonmaali. Kalkkimaali on sertifioitu myös lelujen maalaamiseen.

Kalkkimaalilla voi maalata

Kalkkimaalilla on helppo maalata huonekalut, lelut, koriste-esineet – mikä tahansa on mahdollista! Kalkkimaalilla voit maalata lähes mitä tahansa materiaalia, olipa kyseessä sitten puu, pahvi, kangas, lasi tai metalli. Vain mielikuvituksesi on rajana maalauskohteen valinnassa!

Kalkkimaalilla maalaaminen

Levitä kalkkimaalia ohuina kerroksina puhtaalle pinnalle siveltimellä tai telalla. Anna kalkkimaalin kuivua maalikerrosten välissä noin tunti. Anna kuivua vähintään vuorokausi ennen käyttöönottoa tai viimeistelyä vahoilla tai lakalla. Useimmille pinnoille riittää yksi tai kaksi maalikerrosta. Chalk Paint™ -kalkkimaali tarttuu lähes mihin tahansa pintaan, ja sitä on harvoin tarpeen hioa tai pohjustaa ennen maalausta. 

Kalkkimaalin levitykseen sopivia maalausvälineitä

Kalkkimaalin levitykseen sopii erinomaisesti sivellin tai lyhytnukkainen huopatela. 

Maalausvälineiden pesu

Kalkkimaalauksessa käytetyt maalausvälineet on helppo pestä vedellä.

Kalkkimaalin riittoisuus

Kalkkimaali on todella riittoisaa ja peittää jopa vain kahdella maalikerroksella. Litra kalkkimaalia riittää noin 13 neliön alalle.

Kalkkimaalin ohennus

Kalkkimaalia voit ohentaa tarvittaessa vedellä. Jos kalkkimaalin sekaan meni liikaa vettä tai maali on liian ohutta jätä maalipurkista kansi auki yöksi.

Kalkkimaalin kuivumisaika

Kalkkimaali kuivuu noin puolessa tunnissa ja on uudelleenmaalattavissa noin tunnin kuluttua. Anna kuivua vähintään vuorokausi ennen vahausta tai lakkausta. Lopullinen kuivuminen kestää noin 3-4 viikkoa, jonka aikana käsitelty pinta saavuttaa lopullisen kestävyyden.

Kalkkimaalin vahaus värittömällä vahalla

Kalkkimaalin vahaus tuo matalle kalkkimaalatulle pinnalle samettimaisen ja suojaavan pinnan.

Kalkkimaalin vahaus värillisillä vahoilla

Kalkkimaalattua ja vahattua pintaa voi myös patinoida sekä korostaa lisäksi värillisillä vahoilla.

Kalkkimaalin lakkaus

Lakalla taas suojaat kalkkimaalin pintaa kovalta kulutukselta. Esimerkiksi keittiön pöydän pinta joutuu kovalle kulutukselle. 

Lelujen maalaus kalkkimaalilla

Chalk Paint™ -kalkkimaalit ovat Eu-standardin EN 71-3 mukaisia ja sopivat turvallisuutensa vuoksi myös lasten huonekalujen sekä lelujen maalaamiseen.

Kiiltävien pintojen maalaaminen kalkkimaalilla

Kiiltävien pintojen maalaus kalkkimaalilla onnistuu kevyen hionnan tai tartuntapohjamaalin avulla.

Nippelitietoa kalkkimaalista (liitumaalista)

Kalkkimaalin (Chalk Paint) nimi on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumaali. Kalkkimaali nimitys on kuitenkin jäänyt väärästä suomennoksesta huolimatta elämään ja sillä nimellä tunnetaan kalkkimaalareiden keskuudessa. Liitumaali sekoitetaan helposti myös oikeaan kalkkimaalin, jota käytetään esimerkiksi kellareiden sekä navetan seinien maalaukseen.


Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.