Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä

Vintage Paint
Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä
Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä Kalkkimaali - Moss Green Vintage Paint - Sammaleenvihreä
6,99 €
Sisältää alv. 24 %
Varastossa 12 kpl
Ilmainen toimitus yli 100 €:n tilaukseen | Toimituskulut 6,99 € | Toimitusaika 1-2 arkipäivää 1 - 2 arkipäivää
Tuotenumero 701123

Kalkkimaalin väri Moss Green on vaalea vihreä, jossa on häivähdys harmaasta.


Kalkkimaalilla voit maalata mitä tahansa kuivaa ja puhdasta pintaa. Vain mielikuvituksesi on rajana maalauskohteen valinnassa.

Voit maalata:

 • Huonekalut, tuolit, pöydät, lipastot, hyllyt
 • Lelut ja lasten kalusteet
 • Koriste-esineet ja kukkaruukut
 • Seinät, katot sekä ovet
 • Puuta ja pahvia
 • Tiiltä, kipsiä ja betonia
 • Kangasta ja nahkaa
 • Lasia ja metallia

Kalkkimaali on turvallisuutensa vuoksi loistava valinta myös lelujen maalaukseen. 


Kalkkimaali, miksi?

 • Ei pakollista esikäsittelyä
 • Peittävä ja nopeasti kuivuva
 • Sopii myös lelujen maalaukseen
 • Muoviton ja hengittävä
 • Hajuton vesipohjainen luonnonmaali
 • Kalkkimaalille on myönnetty Eu-ympäristömerkki
 • Todistetusti turvallinen ekomaali sinulle, perheellesi sekä ympäristölle

Kalkkimaali kuivuu kauniin liitumaisen himmeäksi. Voit viimeistellä kalkkimaalin pinnan uniikiksi hiomalla sekä vahoilla. Väritön vaha on suosituin valinta kalkkimaalin päälle. 

Kalkkimaalattavan pinnan esikäsittely ei ole pakollista, mutta pinnan karhennus esimerkiksi maalipesulla tai kevyesti hioen parantaa maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä. Kalkkimaali sopii parhaiten kuivien sisätilojen sisustusmaaliksi. Ulos tulevat esineet on hyvä lakata.


Maalausvälineen valinta

Kalkkimaalin levitykseen sopii sivellin, tela ja sieni. Huopatela sekä pyöreä sivellin ovat suosituimmat maalausvälineet.

Sivellin sopii erinomaisesti esimerkiksi tuolien maalaukseen sekä avustamaan telalla maalattaessa. Laadukkaalla siveltimellä saat paremman maalausjäljen kuin halvalla pensselillä sutien. Pyöreä sivellin on erittäin loistava valinta kalkkimaalin sudintaan sekä vahan levitykseen.

Lyhytnukkaiset huopa- ja vaahtomuovitelat sopivat hyvin isojen pintojen maalaukseen, kuten esimerkiksi pöytien ja kaappien maalaukseen. Pitkänukkainen tela taas sopii seinien sekä kattojen maalaukseen.

Sienellä maalatessa voit töpöttää useita värejä esimerkiksi lipastoon, jolloin saat uniikkia pintaa aikaan. Maalaussieni sopii hyvin myös sabluunalla koristeluun.


Kalkkimaalin vahaus, lakkaus, pohjamaalaus ja koristelu

Väritön vaha antaa kalkkimaalille samettimaisen ja suojaavan pinnan. Kalkkimaalattua pintaa voi myös patinoida sekä korostaa värillisillä vahoilla. Helmiäsvahoilla saat pintaan lumoavaa hohdetta. Värilliset vahat on hyvä levittää värittömän vahan kuivuttua. Värittömällä vahalla voit myös ”kumittaa” värillisiä vahoja. Voit myös sekoittaa värittömään vahaan kalkkimaalia ja luoda uusia vahasävyjä.

Kalkkimaalin kulutuksen- ja liankestoa lisäät vahalla sekä lakalla. Kovalle kulutukselle joutuville pinnoille sopii paremmin lakkaus. Lakan voi lopuksi myös vahata. Vahan päälle voi myös maalata ja  kulutuksia varten voit myös kerrostaa maalia vahan avullla.

Kalkkimaalatessa vaaleilla väreillä käsittelemätöntä mäntyä, tammea tai petsattuja kalusteita, voi kalkkimaaliin tulla värjäytymiä puun happojen vuoksi. Värjäytymien estoon voit käyttää White Stain Blocker -pohjamaalia tai Primer&Sealer -pohjustusainetta. Primer&Sealer -pohjustusaine sopii myös kalkkimaalin päälle. Primer&Sealer -pohjustusaine sulkee kalkkimaalin pinnan, mutta ei anna lakan kaltaista suojaa pinnalle.

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella sabluunoiden, leimasimien ja siirtokuvien avulla.


Kalkkimaalin riittoisuus

Pienellä 100 millilitran maalilla maalaat esimerkiksi yhden tuolin. Isolla 700 millilitran maalilla maalaat esimerkiksi lipaston.

Riittoisuus on noin 100 ml/0,5-1 neliötä.


Kalkkimaalin ohennus, kuivumisaika sekä maalausvälineiden pesu

Kalkkimaalia voit ohentaa tarvittaessa vedellä ja paksuntaa jättämällä kannen yöksi auki. Kalkkimaalia voit paksuntaa myös struktuurijauheella. 

Kalkkimaali kuivuu noin puolessa tunnissa ja on uudelleenmaalattavissa noin tunnin kuluttua. 

Maalausvälineet voit pestä lämpimällä saippuavedellä.


Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalin historiaa

Maalin historia alkaa 1400 -luvun Italiasta. Jo tuolloin maalinvalmistamiseen käytettiin puhtaita ja luonnollisia ainesosia, kuten liitua, savea, mutaa ja jopa irtomaata. Jeanne d´Arc Living Vintage Paint - kalkkimaali (liitumaali) on päivitetty versio vanhoista liitumaaleista. Maalissa yhdistyy alkuperäiset ominaisuudet modernilla teknologialla. Valmistamiseen käytetään edelleen vain luonnollisia ainesosia. Kalkkimaali (liitumaali) on vesiliukoinen ympäristöystävällinen maali ja on kehitetty erityisesti huonekalujen maalaamiseen antamaan liitumaisen matan pinnan, joka kuluu ja patinoituu käytössä.


Nippelitietoa kalkkimaalista (liitumaalista)

Kalkkimaalin (Chalk Paint) nimi on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumaali. Kalkkimaali nimitys on kuitenkin jäänyt väärästä suomennoksesta huolimatta elämään. Liitumaali sekoitetaan helposti myös oikeaan kalkkimaalin, jota käytetäään esimerkiksi kellareiden sekä navetan seinien maalaukseen. Oikea maatilan kalkkimaali ei sovellu sisustusmaalaukseen.


Vintage Paint -kalkkimaalien turvallisuus sekä sisältö

Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalit ovat Eu-standardin EN 71-3 mukaisia ja sopivat turvallisuutensa vuoksi myös lasten huonekalujen sekä lelujen maalaamiseen. Kalkkimaalille on myönnetty myös Eu-ympäristömerkki, joka takaa myös tuotteen turvallisuuden sekä ympäristöystävällisyyden.

Maalipurkit ovat metallia ja täysin kierrätettävissä.

Kalkkimaalin VOC-päästö on alle 15g/l, kun tavallisen akrylaatti kalustemaalin VOC-päästö voi olla jopa 130g/l.  

Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaali sisältää vettä, liitua, pigmenttiä ja sideaineita. 


Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.