Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml

Jeanne d´Arc Living - Tanska
Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml
Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml Kalkkimaali - JDL - Vintage Paint - Natural White - Luonnonvalkoinen - 100 ml

Suosituin valkoinen

Muista myös maalausvälineet

5,99 €
Sisältää alv. 24.00 %
Varastossa 17 kpl
Toimitusaika Postitse 1 - 2 arkipäivää

Kalkkimaalin luonnonvalkoinen on suosituin ja ostetuin. Natural White on JDL -kalkkimaaleista kaikkein puhtain valkoinen. Luonnonvalkoisesta hieman tummempi sävy on kermanvalkoinen Soft Cream.


Kalkkimaalia, miksi?

 • nopeasti ja helposti valmista pintaa
 • ei pakollista esikäsittelyä
 • erittäin peittävä ja nopeasti kuivuva
 • vanhasta uutta, luontoa sekä rahaa säästäen
 • turvallinen sinulle sekä ympäristölle
 • hajuton, joten voit maalata myös sisätiloissa

Kalkkimaali kuivuu kauniin liitumaisen mataksi. Voit viimeistellä kalkkimaalin pinnan uniikiksi hiomalla sekä vahoilla.


Kalkkimaalille sopivia käyttökohteita

Kalkkimaalilla voit maalata lähes mitä tahansa kuivaa ja puhdasta pintaa. 

Voit kalkkimaalata esimerkiksi:

 • huonekalut, tuolit, pöydät, lipastot, hyllyt
 • koriste-esineet ja kukkaruukut
 • seinät, katot sekä ovet
 • puuta ja pahvia
 • tiiltä, kipsiä ja betonia
 • kangasta ja nahkaa
 • lasia ja metallia

Vain mielikuvituksesi on rajana maalauskohteen valinnassa. 

Lasten huonekalujen sekä lelujen maalaukseen Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalit sopivat hyvin, koska ovat Eu-standardi EN 71-3 mukaisia. Eu-standardi EN 71-3 takaa, että maali on turvallinen myös lasten tuotteisiin.

Kalkkimaali sopii parhaiten kuivien sisätilojen sisustusmaaliksi. Maalatessasi esimerkiksi kukkaruukkuja ulos on pinta aina hyvä vahata. Vaha estää luonnonmaalia homehtumasta ulkotiloissa. 

Maalattavan pinnan esikäsittely ei ole pakollista, mutta pinnan karhennus esimerkiksi maalipesulla tai hioen ei ole silti pahitteeksi. Maalattavan pinnan karhennus sekä pesu parantaa aina maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä.


Maalausvälineen valinta

Kalkkimaalin levitykseen sopii sivellin, tela ja sieni.

Sivellin sopii erinomaisesti esimerkiksi tuolien maalaukseen sekä avustamaan telalla maalattaessa. Laadukkaalla siveltimellä saat paremman maalausjäljen kuin halvalla pensselillä sutien. Soikea sivellin on erittäin loistava valinta kalkkimaalin sudintaan sekä vahan levitykseen.

Lyhytnukkaiset huopa- ja vaahtomuovitelat sopivat hyvin isojen pintojen maalaukseen, kuten esimerkiksi pöytien ja kaappien maalaukseen. Pitkänukkainen tela taas sopii seinien sekä kattojen maalaukseen.

Sienellä maalatessa voit töpöttää useita värejä esimerkiksi lipastoon, jolloin saat uniikkia pintaa aikaan. Maalaussieni sopii hyvin myös sabluunalla koristeluun.

Maalausvälineet löydät täältä.

Suosituimpia maalausvälineitä ovat Royal soft -sivellin, soikea sivellin sekä huopatela.


Kalkkimaalin vahaus ja lakkaus

Väritön vaha antaa kalkkimaalille samettimaisen ja suojaavan pinnan. Kalkkimaalattua pintaa voi myös patinoida sekä korostaa värillisillä vahoilla. Helmiäsvahoilla saat pintaan lumoavaa hohdetta. Värilliset vahat on hyvä levittää värittömän vahan kuivuttua. Värittömällä vahalla voit myös ”kumittaa” värillisiä vahoja. 

Kalkkimaalin kulutuksen- ja liankestoa lisäät vahalla sekä lakalla. Kovalle kulutukselle alttiille pinnoille sopii paremmin lakkaus. Lakan voi lopuksi myös vahata.

Kalkkimaalatessa vaaleilla väreillä käsittelemätöntä mäntyä, tammea tai petsattuja kalusteita - voi alle laittaa Primer&Sealer -pohjustusaineen estämään kalkkimaalin värjäytymistä. Primer&Sealer -pohjustusaine sopii myös kalkkimaalin päälle. Primer&Sealer -pohjustusaine sulkee kalkkimaalin pinnan, mutta ei anna lakan kaltaista suojaa pinnalle.

Vahat ja lakat löydät täältä.

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella sabluunoiden avulla.

Sabluunat löydät täältä.


Kalkkimaalin riittoisuus

Pienellä 100 millilitran maalilla maalaat esimerkiksi yhden tuolin. Isolla 700 millilitran maalilla maalaat esimerkiksi lipaston.

Riittoisuus on noin 100 ml/0,5-1 neliötä.


Kalkkimaalin ohennus, kuivumisaika sekä maalausvälineiden pesu

Kalkkimaalia voit ohentaa tarvittaessa vedellä ja paksuntaa jättämällä kannen yöksi auki. Kalkkimaalia voit paksuntaa myös struktuurijauheella. 

Struktuurijauheen löydät täältä.

Kalkkimaali kuivuu noin puolessa tunnissa ja on uudelleenmaalattavissa noin tunnin kuluttua. 

Maalausvälineet voi pestä lämpimällä saippuavedellä.


Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalin historiaa

Maalin historia alkaa 1400 -luvun Italiasta. Jo tuolloin maalinvalmistamiseen käytettiin puhtaita ja luonnollisia ainesosia, kuten liitua, savea, mutaa ja jopa irtomaata. Jeanne d´Arc Living Vintage Paint - kalkkimaali (liitumaali) on päivitetty versio vanhoista liitumaaleista. Maalissa yhdistyy alkuperäiset ominaisuudet modernilla teknologialla. Valmistamiseen käytetään edelleen vain luonnollisia ainesosia. Kalkkimaali (liitumaali) on vesiliukoinen ympäristöystävällinen maali ja on kehitetty erityisesti huonekalujen maalaamiseen antamaan liitumaisen matan pinnan, joka kuluu ja patinoituu käytössä.


Nippelitietoa kalkkimaalista (liitumaalista)

Kalkkimaalin (Chalk paint)  nimihän on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumaali. Kalkkimaali nimitys on kuitenkin jäänyt väärästä suomennoksesta huolimatta elämään. Liitumaali sekoitetaan helposti myös oikeaan kalkkimaalin, jota käytetäään esimerkiksi kellareiden sekä navetan seinien maalaukseen. Oikea maatilan kalkkimaali ei sovellu sisustusmaalaukseen.


Vintage Paint -kalkkimaalien turvallisuus sekä sisältö

Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalit ovat Eu-standardin EN 71-3 mukaisia ja sopivat turvallisuutensa vuoksi myös lasten huonekalujen sekä lelujen maalaamiseen. 

Kalkkimaalin VOC-päästö on alle 15g/l, kun tavallisen akrylaatti kalustemaalin VOC-päästö voi olla jopa 130g/l.  

Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaali sisältää vettä, liitua, pigmenttiä ja sideaineita. 


Vinkkejä voit lukea UKK-sivuilta.