Kalkkimaali - Dixie Belle - Apricot - Vaaleanpunainen - 946 ml

Kalkkimaali - Dixie Belle - Apricot - Vaaleanpunainen - 946 ml
Kalkkimaali - Dixie Belle - Apricot - Vaaleanpunainen - 946 ml Kalkkimaali - Dixie Belle - Apricot - Vaaleanpunainen - 946 ml Kalkkimaali - Dixie Belle - Apricot - Vaaleanpunainen - 946 ml
44,99 €
Sisältää alv. 24.00 %
Varastossa 1 kpl
Toimituskulut 5,99 € / tilaus | Yli 150 euron tilauksiin ilmainen toimitus | Toimitusaika 1 - 2 arkipäivää
Tuotenumero dxap022119

Apricot on kaunis ja puuterinen vaaleanpunainen, jopa hieman kellertävä.


Dixie Belle Paint -kalkkimaali on ihanan peittävää - kalkkimaalausta helpoimmillaan, koska maalia ei tarvitse erikseen vahata tai suojata lakalla. Kalkkimaalarin todellinen unelmatuote!

Kalkkimaalin etuja:

  • Erittäin peittävä ja helposti levittyvä
  • Kestävä ja pyyhittävä
  • Miedon tuoksuinen sekä vesiohenteinen

Dixie Belle Paint -kalkkimaali on markkinoiden helpoin kalkkimaalisarja. Et tarvitse kuin yhden Dixie Belle Paint -maalin, jolla voit maalata lähes kaiken. Maali on erittäin peittävää sekä riittoisaa ja yleensä vain kaksi kerrosta maalia peittää loistavasti. Halutessasi saat pinnasta samettisen sileän, jos pyöräytät kuivaa maalipintaa vielä nukkaamattomalla kankaalla, kiillotussienellä tai erittäin hienojakoisella hiontasienellä (karkeus 100-220).

Kalkkimaalilla voit maalata mitä tahansa - vain mielikuvituksesi on rajana. Voit maalata huoletta esimerkiksi:

  • Huonekalut, lipastot, tuolit, hyllyt, pöydät
  • Keittiökalusteet, pöytätasot
  • Kangas- ja nahkatuolit
  • Koriste-esineet
  • Seinät, listat, katot, lattiat, laatat
  • Puuta, nahkaa, metallia, lasia, pahvia, tiiltä, muovia, kangasta jne.

Käyttö

Loistavan maalausjäljen salaisuus on laadukas maalausväline. Maalausvälineeksi  on hyvä valita keinokuitusivellin tai lyhytnukkainen huopatela. Pyöreä sivellin on hyvin suosittu maalausväline kalkkimaalareiden kesken.

Dixie Belle -kalkkimaali on vesiohenteista, jota voit ohentaa vedellä. Maalauksen aikana voit kostuttaa sekä maalia, että sivellintä esimerkiksi sumutinpullon avulla. Sivellintä kostuttamalla saat maalausjäljestä entistä tasaisemman.

Dixie Belle Paint -maali on uudelleen maalattavissa noin tunnin kuluttua. Itsestään pintansa sulkevan kalkkimaalin kuivuminen kestää tavallista kalkkimaalia pidempään. Dixie Belle Paint -kalkkimaali saavuttaa lopullisen kovuuden noin 3-4 viikon aikana.

Kokeile myös luoda omia uniikkeja värisävyjä sekoittamalla eri sävyjä yhteen.

Maali on todella riittoisaa ja pienellä 236 millilitran purkillisella maalaat 2-3 puutuolia tai pienen lipaston (Riittää noin 2-3 neliölle). Isommasta 473 millilitran purkista riittää maalia useaan tuoliin tai isoon lipastoon (Riittää noin 5-6 neliölle). Riittoisuus on noin 100 ml/neliö. Maalin menekkiin vaikuttaa myös pinnan materiaali.

Maalausvälineet on hyvä pestä lämpimällä saippuavedellä.


Viimeistely ja pohjustus

Dixie Belle Paint -kalkkimaalia ei tarvitse erikseen vahata. Voit toki halutessasi patinoida ja koristella maalattua pintaa lisäksi värillisillä vahoilla. Helmiäisvahoilla saat kauniin hohteen myös vahallisen kalkkimaalin pintaan. Voit myös sekoittaa maalia värittömään vahaan ja luoda omia vahasävyjä. Maalin kuivuttua voit halutessasi kiillottaa maalin hienojakoisen hiontasienen avulla. Pinnasta tulee kiillotuksen jälkeen samettisen sileä.

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella tavallisen kalkkimaalin tavoin - sabluunoiden, leimasimien ja siirtokuvien avulla.

Maali sopii sisustusmaaliksi sisätiloihin sellaisenaan, mutta ulkokäytössä pintaan on hyvä laittaa lisäksi lakka.

Kovalle kulutukselle joutuvissa kohteissa vahallinenkin kalkkimaali on hyvä vielä lakata. Esimerkiksi lattiaa, pöytätasoja ja laattoja maalatessa lakka on tarpeellinen viimeistelijä.

Dixie Belle Paint -kalkkimaali tarvitsee harvemmin pohjamaalin, mutta joskus kuitenkin petsatut, tammi- tai mäntykalusteet värjäävät vaaleita maaleja. Voit estää värjäytymät pohjamaalilla. Pohjamaalaus on suositeltavaa myös kiiltäviä pintoja maalattaessa, esimerkiksi lasia, laattoja, työtasoja jne. Pohjamaalaus lisää maalin tartuntaa sekä kestävyyttä.

Maalattava pinta on hyvä pestä hyvin sekä karhentaa ennen maalausta. Maalipesu on oiva apuri, joka poistaa tehokkaasti lian sekä himmentää kätevästi maalattavan pinnan. Kevyt pinnan hiontakaan ei koskaan mene hukkaan ja lisää entisestään maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä.

Voit sekoittaa eri merkkien tuotteita keskenään, mutta valmistajat eivät sitä suosittele, koska tuotteiden yhteensopivuutta ei ole testattu.


Dixie Belle -kalkkimaali (liitumineraalimaali)

Dixie Belle -maalisarja on maailmalla todella suosittu sekä laadukas, mutta kuitenkin edullinen.

Kalkkimaalin (chalk mineral paint) nimi on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumineraalimaali.

Dixie Belle Paint -kalkkimaalin VOC-päästö on 0g/l. Dixie Belle -kalkkimaalista ei liukene huoneilmaan lainkaan VOC-yhdisteitä eli haitallisia kaasuja.

Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.