Kalkkimaali - Amethyst Dixie Belle Paint - Ametistinvioletti

Dixie Belle Paint
Kalkkimaali - Amethyst Dixie Belle Paint - Ametistinvioletti
Kalkkimaali - Amethyst Dixie Belle Paint - Ametistinvioletti Kalkkimaali - Amethyst Dixie Belle Paint - Ametistinvioletti Kalkkimaali - Amethyst Dixie Belle Paint - Ametistinvioletti Kalkkimaali - Amethyst Dixie Belle Paint - Ametistinvioletti
14,99 €
Sisältää alv. 24 %
Varastossa 3 kpl
Ilmainen toimitus yli 100 euron tilaukseen | Toimituskulut 6,99 € | Toimitusaika 1 - 2 arkipäivää
Tuotenumero DXAM022065

Amethyst on tumma violetti ja nimetty violettien ametistien mukaan, joita käytetään myös korukivinä.


KALKKIMAALIA, MIKSI?

  • Erittäin peittävä ja helposti levittyvä
  • Markkinoiden laadukkaimpia sekä suosituimpia maalisarjoja
  • Lähes hajuton sekä vesiohenteinen
  • Päästötön maali, jonka VOC-arvo on pyöreät 0

Dixie Belle Paint -kalkkimaalit on maailman suosituimpia kalkkimaaleja, eikä suotta. Kalkkimaali on erittäin peittävää sekä riittoisaa ja yleensä vain kaksi kerrosta maalia peittää loistavasti. Dixie Belle Paint -kalkkimaali sopii erinomaisesti myös liukumaalaukseen. 


MITÄ VOIT KALKKIMAALILLA MAALATA

Kalkkimaalilla voit maalata melkein mitä tahansa ja vain mielikuvituksesi on rajana. 

Voit maalata huoletta esimerkiksi:

  • Huonekalut, lipastot, tuolit, hyllyt, pöydät
  • Kangas- ja nahkatuolit
  • Koriste-esineet
  • Seinät, listat, katot, lattiat, laatat
  • Puuta, nahkaa, metallia, lasia, pahvia, tiiltä, muovia, kangasta jne.

KALKKIMAALIN KÄYTTÖ

Loistavan maalausjäljen salaisuus on laadukas maalausväline. Maalausvälineeksi  on hyvä valita keinokuitusivellin tai lyhytnukkainen huopatela. Pyöreä sivellin on hyvin suosittu maalausväline kalkkimaalareiden kesken. 

Dixie Belle -kalkkimaali on vesiohenteista, jota voit ohentaa vedellä. Maalauksen aikana voit kostuttaa sekä maalia, että sivellintä esimerkiksi sumutinpullon avulla. Sivellintä kostuttamalla saat maalausjäljestä entistä tasaisemman.

Dixie Belle Paint -maali on uudelleen maalattavissa noin tunnin kuluttua. Kalkkimaalin kuivuminen kestää tavallista kalkkimaalia pidempään, koska siinä on mukana pintaa suojaavia ainesosia. Dixie Belle Paint -kalkkimaali saavuttaa lopullisen kovuuden noin 3-4 viikon aikana.

Kokeile myös luoda omia uniikkeja värisävyjä sekoittamalla eri sävyjä yhteen tai loihdi upeita liukumaalattuja kalusteita.

Maali on todella riittoisaa ja pienellä 236 millilitran purkillisella maalaat 2-3 puutuolia tai pienen lipaston (Riittää noin 2-3 neliölle). Isommasta 473 millilitran purkista riittää maalia useaan tuoliin tai isoon lipastoon (Riittää noin 5-6 neliölle). Isoimmalla 946 ml purkilla maalaa jo pienen huoneen seinät. Riittoisuus on noin 100 ml/neliö. Maalin menekkiin vaikuttaa myös pinnan materiaali.

Maalausvälineet on hyvä pestä lämpimällä saippuavedellä.


KALKKIMAALIN POHJUSTUS JA VIIMEISTELY

Dixie Belle Paint -kalkkimaalia ei ole pakko erikseen vahata. Voit toki halutessasi patinoida ja koristella maalattua pintaa lisäksi värillisillä vahoilla. Helmiäisvahoilla saat kauniin hohteen kalkkimaalin pintaan. Voit myös sekoittaa maalia värittömään vahaan ja luoda omia vahasävyjä. Maalin kuivuttua voit halutessasi kiillottaa kalkkimaalin pinnan kiillotussienellä tai hienojakoisen hiontasienen avulla. Kalkkimaalin pinnasta tulee kiillotuksen jälkeen samettisen sileä ilman vahausta.

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella tavallisen kalkkimaalin tavoin - sabluunoiden, leimasimien ja siirtokuvien avulla. Dixie Belle -kalkkimaali on parempaa kuin vahallinen kalkkimaali, koska on tarvittaessa uudelleen maalattavissa sekä pintaan tarttuvat erinomaisesti myös siirtokuvat ja tarrat.

Maali sopii sisustusmaaliksi sisätiloihin sellaisenaan, mutta ulkokäytössä pintaan on hyvä laittaa lisäksi lakka tai vähintäänkin vaha. Silk All-In-One Paint -maalisarja sopii tavallista kalkkimaalia paremmin ulkokäyttöön sekä kestää myös kosteutta.

Kovalle kulutukselle joutuvissa kohteissa kalkkimaali on hyvä vielä lakata. Esimerkiksi lattiaa, pöytätasoja ja laattoja maalatessa lakka on tarpeellinen viimeistelijä.

Dixie Belle Paint -kalkkimaali tarvitsee harvemmin pohjamaalin, mutta joskus kuitenkin petsatut, tammi- tai mäntykalusteet värjäävät vaaleita maaleja. Voit estää värjäytymät pohjamaalilla. Pohjamaalaus on suositeltavaa myös kiiltäviä pintoja maalattaessa, esimerkiksi lasia, laattoja, työtasoja jne. Pohjamaalaus lisää maalin tartuntaa sekä kestävyyttä.

Maalattava pinta on aina hyvä pestä hyvin sekä karhentaa ennen maalausta. Maalipesu on oiva apuri, joka poistaa tehokkaasti lian sekä himmentää kätevästi maalattavan pinnan. Kevyt pinnan hiontakaan ei koskaan mene hukkaan ja lisää entisestään maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä.

Voit sekoittaa eri kalkkimaalimerkkien tuotteita keskenään, mutta valmistajat eivät sitä suosittele, koska tuotteiden yhteensopivuutta ei ole testattu.


LISÄTIETOJA

Dixie Belle -maalisarja on maailmalla todella suosittu sekä laadukas, mutta kuitenkin edullinen.

Kalkkimaalin (chalk mineral paint) nimi on suomentunut aikanaan väärin ja oikea nimitys olisikin liitumineraalimaali.

Dixie Belle Paint -kalkkimaalin VOC-päästö on 0g/l. Dixie Belle -kalkkimaalista ei liukene huoneilmaan lainkaan VOC-yhdisteitä eli haitallisia kaasuja.

Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.