Lipaston kalkkimaalaus

Pesu

Pese lipasto ensin hyvin maalipesulla. Maalipesu poistaa tehokkaasti lian sekä rasvan sekä himmentää maalattavaa pintaa ja maalipesua ei tarvitse huuhdella pois. Jos käytät lipaston pesuun muita pesuaineita esimerkiksi Fairy-tiskiainetta on hyvin tärkeää huuhdella se todella hyvin pois. 

Paikkaus

Paikkaa maalattavan pinnan kolhut pikasilotteella. Silotteen kuivumisen jälkeen hio paikkakohdat hienolla hiomapaperilla sileiksi (hiomapaperin karkeus vähintään 120). 

Hionta

Hio lipaston pinta kevyesti kauttaaltaan, että pinnasta tulee himmeä. Vanhaa maalia ei tarvitse hioa pois kokonaan - pinnan himmennys kevyesti hiomalla riittää, jos vanha maalipinta on ehjä ja hyvin kiinni lipaston pinnassa. Voit maalata lipaston tartuntapohjamaalilla, jos lipaston pinta on korkeakiiltoinen tai et halua hioa pintaa himmeäksi. Himmeäksi hiottuun pintaan kalkkimaali tarttuu paremmin sekä kestää paremmin käyttöä. Poista hiontapöly nukkaamattomalla kostutetulla liinalla. Poista lipastosta laatikot ennen maalausta sekä vetimet, jos se onnistuu helposti ja haluat vaihtaa vetimet uusiin.

Maalaus

Sekoita kalkkimaali ennen maalausta hyvin pohjia myöden. Kalkkimaali on hyvin peittävää, joten maalikerroksia tarvitaan tavallisesti vain kaksi. Levitä ensimmäinen kalkkimaalikerros ohuesti pitkin siveltimen vedoin. Ensimmäinen kalkkimaalikerros jää usein hieman laikukkaaksi ja on ihan normaalia. Anna kalkkimaalin kuivua noin tunti-kaksi ennen seuraavaa maalikerrosta. Tässä välissä lipaston pinnan voi vielä kevyesti hioa hienolla hiomapaperilla (hiomapaperin karkeus vähintään 120). Poista hiontapöly kostealla nukkaamattomalla liinalla. Toinen kalkkimaalikerros on tavallisesti se viimeinen peittävä kerros. Voit ottaa lipaston kevyeen käyttöön jo heti seuraavana päivänä. Kalkkimaalin lopullinen kuivuminen kestää noin kolme-neljä viikkoa, jonka jälkeen se kestää kovempaakin käyttöä sekä pyyhintää.

Tuunaamalla kaunista!