Tonttuovi

Tonttuovi maalaten

Innostuin ihan hirveästi tonttuovista kun näin uutisen MTV3 lifestyle-sivuilla. Olihan se kokeiltava tehdä oma versio tietysti kalkkimaalilla maalaten. Tonttuovi on tämän joulun hitti maailmalla ja tietysti myös Suomessa. Tonttuovi on pikkuinen ovi tontulle ja sijaitsee yleisesti lattian rajassa.Tonttuovisabluuna

Ensin suunnittelin tontulle sopivan oven ja tein sabluunan. Tonttuoven koko on 12x15 cm. Sabluunamaalaukseen hyvä työväline on lyhytnukkainen tela.

Asettele sabluuna haluamaasi kohtaan ja kiinnitä teipillä tai sprayliimalla. Tästä tonttuovesta tuli aikas kesäinen ja tämän tein kalkkimaalatun lipaston alareunaan. Pinkki kalkkimaali on Dusty Rose ja aika ihana onkin.Tämän tonttuoven tein huopatelalla keittiökaapiston alareunaan. Kalkkimaalin värinä on valkoinen Natural White.

Kalkkimaalattu tonttuovi

Toivotaan, että tontulle ovi kelpaa ja muistaa vierailla myös meillä ahkerasti.

Sabluunalla tonttuoven toteutus oli erittäin helppoa ja nopea toteuttaa. Kalkkimaalilla on kiva maalata ja jos jotain menee sabluunamaalauksen aikana pieleen - kalkkimaalin voi pyyhkiä pois ja aloittaa alusta. 

Kokeile ja ihastu tonttuoviin!

Terkuin Suvi

P.S. Taidan maalata tonttuovia vielä lisää.