1. Dixie Belle Paint -kalkkimaalausvideot

2. Vintage Paint -kalkkimaalausvideot

3. Blogi

4. Liity Sisustusmaalarit Facebook-ryhmään


UKK

Paljonko on toimituskulut?

Nouto on ilmainen Oriveden noutopisteistämme. Postikulut ovat 5,99 euroa ja Noutopistepaketti 6,99 euroa. Kotiinkuljetus 11,99 euroa. Osa tuotteista esimerkiksi värikartat ja WoodUbend-puukoristeista osa mahtuu myös kirjeeseen, kirjeen hinta on 4,99 euroa. Lisää infoa toimituskuluista ja noutopisteestä löydät täältä.


Tilasin, mutta unohdin osan  

Voit lisätä tuotteita tilaukseen siihen asti, että saat seurantakoodin. Kerää tuotteet ostoskoriin, valitse kassalla "lisää avoimeen tilaukseen tuotteita" ja suorita maksu. Lisäykset pakataan samaan pakettiin ja vältyt toisilta toimituskuluilta. Kirjoita viestikenttään, että teet lisäyksen tilaukseen.


Onko teillä myymälää?

Meiltä löytyy pieni osa tuotteista Kirpputori Tilkkutäkistä, mutta Kalkkimaalikauppa toimii pääasiassa vain netissä. 


Kuinka kauan toimitus kestää?

Posti on ehdottomasti nopein tapa saada tuotteet nopeasti käyttöön. Postipaketin matka kestää noin 1-2 arkipäivää. Schenker on toimitustavoista kaikkein hitain ja paketin matka kestää 3-10 arkipäivää.


Haluan palauttaa tuotteen, miten toimin?

Voit palauttaa käyttämättömän ja myyntikuntoisen tuotteen veloituksetta. Pyydä palautusta varten palautuskoodi suvi(at)gmail.com. Palautus on maksuton. Noutamattomista paketeista peritään 10 euroa.


Mitä kalkki- ja savimaalit oikein ovat?

Kalkki- ja savimaalit ovat matan pinnan antavia sisustusmaaleja. Maalit ovat hajuttomia ja erittäin peittäviä. Kalkkimaali patinoituu ja kuluu kauniisti käytössä. Kalkkimaalipintaa voi myös vanhentaa helposti hiomalla ja yhdistelemällä useaa sävyä samaan maalauskohteeseen sekä lopuksi vahoilla suojaat ja patinoit kalkkimaalin pinnasta uniikin. Kalkkimaali on oikeastaan liitumaalia, koska sisältää liitua kalkin sijaan. Kalkkimaali on suomennettu väärin sanasta chalk paint, joka tarkoittaa oikeasti suomeksi liitumaalia. Oikea kalkkia sisältävä kalkkimaali ei sovi sisustusmaalaukseen vaan sitä käytetään esimerkiksi navetan seinien kalkitsemiseen.

Savimaali on päästötön kalkkimaalimainen sisustusmaali, joka on turvallinen valinta maalaushommiin raskaudenkin aikana.  Sopii sisäseinien ja sisäkattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Savimaali ei sovi kalusteiden maalaukseen. Savimaalatussa tilassa voi esimerkiksi nukkua heti maalauksen jälkeen, koska siitä ei haihdu ilmaan haitallisia yhdisteitä. Savimaali on nimetty sisällön mukaisesti, koska sisältää ihan oikeaa valkoista savea.


Kalkkimaalille sopivat maalauskohteet?

Kalkkimaalilla voit maalata lähes mitä tahansa pintaa.

Kuivuessaan kalkkimaalista tulee liitumaisen matta, jonka voit viimeistellä oman näköiseksi lakalla tai erisävyisillä vahoilla.

Kalkkimaalilla voit esimerkiksi maalata:

 • Huonekalut
 • Puu- ja lastulevykalusteita
 • Puuta, nahkaa, metallia, lasia ja muovia
 • Seinät, katot
 • Vaate- ja verhoilutekstiilit 
 • Lasten kalusteet
 • Lattiat (ehdottomasti lakka tai vaha lopuksi)
 • Koriste-esineitä
 • Ruukkuja
 • Pahvia
 • Tiiltä
 • Betonia 

Vain mielikuvitus on rajana maalauskohteen valinnassa.


Kalkkimaalien eri sävyjen sekoittaminen keskenään?

Kalkkimaalien eri sävyjä voi sekoitella keskenään ja luoda omia uniikkeja sävyjä. Myös vahoja voit käyttää useaa eri sävyä samaan tuotteeseen.


Petsatun tai käsittelemättömän männyn tai tammen maalaus kalkkimaalilla?

Jos olet maalaamassa vaaleilla kalkkimaaleilla tai millä tahansa kalustemaalilla petsattua pintaa tai käsittelemätöntä mänty- tai tammikalustetta on maalauskohde hyvä ensin pohjustaa  Primer & Sealer -pohjustusaineella. Pohjustusaine estää kalkkimaalin värjäytymistä kellertäväksi tai pinkiksi. Värjäytyminen johtuu käsittelemättömän puun hapoista sekä petsissä olevista pigmenteistä, jotka imeytyvät kalkkimaaliin hyvin herkästi. Saatavilla on myös White Stain Blocker -pohjamaali, joka on valkoinen pohjamaali, joka estää myös värjäytymiä.


Lasten kalusteiden sekä lelujen maalaus kalkkimaalilla?

Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalit ovat saaneet Eu-ympäristömerkin, joka takaa tuotteen turvallisuuden sinulle sekä ympäristölle. Kalkkimaali on myös Eu-standardi EN71-3 mukaisia ja sopivat turvallisuutensa vuoksi myös lasten huonekalujen maalaamiseen. 


Maalauskohteen hionta sekä puhdistus ennen kalkkimaalilla maalausta?

Maalattavan kohteen on hyvä olla puhdas sekä kuiva. Pinta on myös hyvä tasoittaa ennen maalausta. Hiontakaan ennen maalausta ei ole pahitteeksi, mutta ei ole pakollista. Bio Comp -maalipesulla voit poistaa helposti maalattavasta pinnasta lian sekä rasvan ja korvata kevyen hionnan.


Vahojen käyttö?

Vahoilla viimeistelet halutessasi kalkkimaalin pinnan kestävämmäksi sekä likaa hylkiväksi. Väritön vaha on hyvä suoja likaa vastaan. Värillisillä vahoilla luot vanhan näköistä patinoitua pintaa. Vahat sopivat käytettäväksi myös käsittelemättömän puun suojaukseen sekä värjäämiseen.


Domus Natura- savimaalille sopivat maalauskohteet?

 • Seinät ja katot sisätiloissa
 • Tiili
 • Betoni
 • Sementti
 • OSB-levyt
 • Puu
 • Kipsilevy
 • Rappaus
 • Puukuitutapetti
 • Tiilitakat

Hengittävä muoviton savimaali sopii kaikille imukykyisille kuiville rasvattomille seinä- ja kattopinnoille sisätiloissa.


VOC-arvo?

VOC-arvo kertoo haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrän per litra. Mitä pienempi arvo on sitä parempi se on sinulle sekä ympäristölle. 

Domus Natura -maalien VOC-arvo on 0g/l. Jeanne  d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalien VOC-arvo on alle 15g/l, kun tavallisen vesiohenteisen akrylaattimaalin arvo voi olla jopa 130g/l.


Hengitysliiton sivuilta voit lukea VOC-päästöstä lisää.