1. Galleria

2. Videoita

3. Blogi

4. Liity Sisustusmaalarit Facebook-ryhmään


UKK - Usein kysytyt kysymykset


Mitä kalkki- ja savimaalit oikein ovat?

Kalkki- ja savimaalit ovat matan pinnan antavia sisustusmaaleja. Maalit ovat hajuttomia ja erittäin peittäviä. Kalkkimaali patinoituu ja kuluu kauniisti käytössä. Kalkkimaalipintaa voi myös vanhentaa helposti hiomalla ja yhdistelemällä useaa sävyä samaan maalauskohteeseen sekä lopuksi vahoilla suojaat ja patinoit kalkkimaalin pinnasta uniikin. Kalkkimaali on oikeastaan liitumaalia, koska sisältää liitua kalkin sijaan. Kalkkimaali on suomennettu väärin sanasta chalk paint, joka tarkoittaa oikeasti suomeksi liitumaalia. Oikea kalkkia sisältävä kalkkimaali ei sovi sisustusmaalaukseen vaan sitä käytetään esimerkiksi navetan seinien kalkitsemiseen.

Savimaali on päästötön kalkkimaalimainen sisustusmaali, joka on turvallinen valinta maalaushommiin raskaudenkin aikana.  Sopii sisäseinien ja sisäkattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Savimaali ei sovi kalusteiden maalaukseen. Savimaalatussa tilassa voi esimerkiksi nukkua heti maalauksen jälkeen, koska siitä ei haihdu ilmaan haitallisia yhdisteitä. Savimaali on nimetty sisällön mukaisesti, koska sisältää ihan oikeaa valkoista savea.


Kalkkimaalille sopivat maalauskohteet?

Kalkkimaalilla voit maalata lähes mitä tahansa pintaa.

Kuivuessaan kalkkimaalista tulee liitumaisen matta, jonka voit viimeistellä oman näköiseksi lakalla tai erisävyisillä vahoilla.

Kalkkimaalilla voit esimerkiksi maalata:

 • Huonekalut
 • Puu- ja lastulevykalusteita
 • Puuta, nahkaa, metallia, lasia ja muovia
 • Seinät, katot
 • Vaate- ja verhoilutekstiilit 
 • Lasten kalusteet
 • Lattiat (ehdottomasti lakka tai vaha lopuksi)
 • Koriste-esineitä
 • Ruukkuja
 • Pahvia
 • Tiiltä
 • Betonia 

Vain mielikuvitus on rajana maalauskohteen valinnassa.Kalkkimaalien eri sävyjen sekoittaminen keskenään?

Kalkkimaalien eri sävyjä voi sekoitella keskenään ja luoda omia uniikkeja sävyjä. Myös vahoja voit käyttää useaa eri sävyä samaan tuotteeseen.


Petsatun tai käsittelemättömän männyn tai tammen maalaus kalkkimaalilla?

Jos olet maalaamassa vaaleilla kalkkimaaleilla tai millä tahansa kalustemaalilla petsattua pintaa tai käsittelemätöntä mänty- tai tammikalustetta on maalauskohde hyvä ensin pohjustaa  Primer & Sealer -pohjustusaineella. Pohjustusaine estää kalkkimaalin värjäytymistä kellertäväksi tai pinkiksi. Värjäytyminen johtuu käsittelemättömän puun hapoista sekä petsissä olevista pigmenteistä, jotka imeytyvät kalkkimaaliin hyvin herkästi. Saatavilla on myös White Stain Blocker -pohjamaali, joka on valkoinen pohjamaali, joka estää myös värjäytymiä.


Lasten kalusteiden sekä lelujen maalaus kalkkimaalilla?

Jeanne d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalit ovat saaneet Eu-ympäristömerkin, joka takaa tuotteen turvallisuuden sinulle sekä ympäristölle. Kalkkimaali on myös Eu-standardi EN71-3 mukaisia ja sopivat turvallisuutensa vuoksi myös lasten huonekalujen maalaamiseen. Maalauskohteen hionta sekä puhdistus ennen kalkkimaalilla maalausta?

Maalattavan kohteen on hyvä olla puhdas sekä kuiva. Pinta on myös hyvä tasoittaa ennen maalausta esimerkiksi Maston pikasilotteella. Hiontakaan ennen maalausta ei ole pahitteeksi, mutta ei ole pakollista. Bio Comp -maalipesulla voit poistaa helposti maalattavasta pinnasta lian sekä rasvan ja korvata kevyen hionnan.


Vahojen käyttö?

Vahoilla viimeistelet halutessasi kalkkimaalin pinnan kestävämmäksi sekä likaa hylkiväksi. Väritön vaha on hyvä suoja likaa vastaan. Värillisillä vahoilla luot vanhan näköistä patinoitua pintaa. Vahat sopivat käytettäväksi myös käsittelemättömän puun suojaukseen sekä värjäämiseen.


Maalien sisältö?

Vintage Paint -kalkkimaali sisältää vettä, liitua, pigmenttejä ja sideaineita. 

Vintage Paint -vaha sisältää mehiläisvahaa, karnaubavahaa sekä kasvipohjaista tärpättiä.

Domus Natura -kalkkimaali sisältää vettä, liitua, titaanioksidia, puuliimaa (PVA) ja väripigmenttejä.

Domus Natura -savimaali sisältää vettä, savea, liitua, kasviperäistä emulgaattoria, selluloosaa, titaanioksidia, polyasparagiinihappoa, safloripolymerisoituöljyä ja hopeasuolaa.


Mikä pintakäsittelyaine käy mihinkin käyttöön?

JDL Jeanne d´Arg Living Vintage Paint -kalkkimaali tarttuu lähes mihin tahansa pintaan ja sopii parhaiten käytettäväksi kuivissa sisätiloissa.

JDL Jeanne d´Arg Living Varnish- lakka, jota löytyy mattana sekä kirkkaana. Lakka antaa pinnalle kulutuskestävyyttä sekä suojaa kulumiselta.

JDL Jeanne d´Arg Living Antique Wax -antiikkivahoilla saat kalkkimaalatulle pinnalle suojan likaa ja kosteutta vastaan.

JDL Jeanne d´Arg Living Primer&Sealer -pohjustusaine sopii maalin alle sekä myös päälle. Petsatuille kalusteille sekä tammi- ja mäntykalusteille ennen maalausta.

JDL Jeanne d´Arg Living  Crackle Effect -krakleerauslakalla loihdit maalipintaan halkeamia.

JDL Jeanne d´Arg Living  Wall Paint -kalkkimaali sopii seinien ja kattojen maalaamiseen ison astiakoon ansiosta.

Domus Natura -savimaali käy seinien ja kattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Erinomainen esimerkiksi tiilitakan maalaukseen.

Domus Natura -kalkkimaalit sopivat sisätiloissa sisustusmaalaukseen.

Kalkkimaaleja sekä vahoja voi sekoittaa keskenään.Domus Natura- savimaalille sopivat maalauskohteet?

 • Seinät ja katot sisätiloissa
 • Tiili
 • Betoni
 • Sementti
 • OSB-levyt
 • Puu
 • Kipsilevy
 • Rappaus
 • Puukuitutapetti
 • Tiilitakat

Hengittävä muoviton savimaali sopii kaikille imukykyisille kuiville rasvattomille seinä- ja kattopinnoille sisätiloissa.


VOC-arvo?

VOC-arvo kertoo haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrän per litra. Mitä pienempi arvo on sitä parempi se on sinulle sekä ympäristölle. 

Domus Natura -maalien VOC-arvo on 0g/l. Jeanne  d´Arc Living Vintage Paint -kalkkimaalien VOC-arvo on alle 15g/l, kun tavallisen vesiohenteisen akrylaattimaalin arvo voi olla jopa 130g/l.


Hengitysliiton sivuilta voit lukea VOC-päästöstä lisää.