Aloittelijan opas kalkkimaalauksen saloihin

Tämä aloittelijan opas kalkkimaalauksen saloihin antaa sinulle hyvän lähtökohdan kalkkimaalilla maalaamiseen. Kokeile erilaisia kalkkimaalaus tekniikoita ja sovella niitä sen mukaan, millaisen lopputuloksen haluat saavuttaa.


Miten kalkkimaalilla maalataan

Puhdista pinta ennen kalkkimaalilla maalausta

Puhdista maalattava pinta huolellisesti liasta, rasvasta ja muista epäpuhtauksista. Voit käyttää maalipesua tai mietoa saippuavettä. Maalipesua ei tarvitse huuhdella pois. Anna pinnan kuivua ennen maalausta.

Sekoita kalkkimaali

Sekoita kalkkimaali erittäin huolellisesti, koska maalin pigmentit painuvat maalipurkin pohjalle. 

Sopiva sivellin kalkkimaalilla maalaamiseen

Laadukas keinokuituinen sivellin sopii hyvin kalkkimaalin levittämiseen. 

Kalkkimaalin levitys

Anna siveltimen liikkua rennosti maalattavalla pinnalla ja levitä ohut kerros kalkkimaalia. Ensimmäinen maalikerros voi olla läpikuultava ja laikukas, mutta älä pelästy, koska se kuuluu asiaan. Uudelleen maalattavissa noin 30 minuutin kuluttua. Voit maalata toisen kerroksen heti, kun ensimmäinen kerros on kuiva. Maalaa toinen kerros, ja se yleensä riittää peittävään lopputulokseen. Nauti peittävän kauniista lopputuloksesta, jonka kalkkimaali luo.

Siveltimen pesu maalauksen jälkeen

Pese sivellin huolellisesti lämpimällä saippuavedellä maalauksen jälkeen. Näin sivellin pysyy laadukkaana ja on aina käyttövalmiina seuraavaan maalausprojektiin. 

Pohjatyön merkitys ennen kalkkimaalilla maalausta

Vaikka kalkkimaali ei vaadi pakollisia pohjatöitä - pesu ja kevyt hionta ennen maalausta parantaa tartuntaa ja maalin pysyvyyttä. Pohjatöiden huomioiminen takaa kestävän ja ammattimaisen lopputuloksen.

Mitä kalkkimaalilla voi maalata

Voit maalata kalkkimaalilla useita materiaaleja kuten puuta, metallia, lasia ja jopa tekstiilejä. Vain mielikuvitus on rajana maalauskohteen valinnassa, koska kalkkimaalin vahvojen tarttuvuusominaisuuksien vuoksi sitä voidaan käyttää useiden eri materiaalien maalaukseen. Kalusteiden maalaus onnistuu kalkkimaalilla helposti ja nopeasti.

Kalkkimaalin viimeistely ja suojaus

Tarvittaessa voit vahata tai lakata kalkkimaalin pinnan. Vahaus tai lakkaus suojaa kalkkimaalin mattaa pintaa lialta ja kovalta kulutukselta.